KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

Strona Główna

Śmieci challenge – kto następny?

śmieci kolaż 1050x1050

W sobotę 11 maja około godz. 10 uzbrojone w worki na śmieci ruszyłyśmy na spacer wokół budynku handlowego, w którym znajduje się nasza mariankowa wypozyczalnia.Szybko okazało się, że krótki spacer zaowocował całkiem sporym zbiorem….śmieci! Wśród nich prym wiodły papierosy. Palacze, Was także obowiązuje wyrzucanie kiep do śmietnika. Mieszkańców zaś uczulamy – pięknie zagospodarowany teren wokół Blankusza służy rekreacji, a śmieci powinny lądować w koszach (jest ich całkiem sporo, wystarczy się rozejrzeć).

To są nasze spostrzeżenia, podsumowujące Ogólnopolski Tydzień Bibliotek, który Filia nr 5 obchodziła pod hasłem „Bądź EKO z Biblioteką”, czekamy na kolejne - a komu rzuciłyśmy wyzwanie sprawdźcie sami! Krótki filmik do obejrzenia >TUTAJ<

Pracownicy Filii nr 5, ul. Wyszyńskiego 15

Uwaga! Kiermasz Taniej Książki potrwa do 18 maja!

kiermasz2 1485x1050

Rekrutacja na kurs hiszpańskiego zakończona! Zaczynamy 12 czerwca o godz. 17:00

Kochani! ????

Zainteresowanie wakacyjnym kursem hiszpańskiego przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Wolne miejsca rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Lista podstawowa i rezerwowa jest już pełna. ✔️???

Zaczynamy 12 czerwca o godz. 17:00!

PLAKATBabloteka hiszpańska rekrutacjaOff 742x1050

 

Strona 1 z 3