KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

Czerwcowe spotkanie DKK w filii nr 1

IMG 3970 1572x1050

 

logo dkk

      Czerwcowe spotkanie Dyskusyjnego Klubu Książki poświęcono debiutanckiej, a zarazem autobiograficznej powieści Asy Linderborg „Nikt mnie nie ma”.

Szwedzka autorka ur. w 1968 r. jest z zawodu dziennikarką i historyczką. Pracuje jako redaktor naczelna działu kultury w „Aftonbladet”. Jej książka została uznana za jedną z ważniejszych współczesnej prozy szwedzkiej i otrzymała nominację do nagrody Augustpriset.

Czytaj więcej: Czerwcowe spotkanie DKK w filii nr 1

ZAPRASZAMY DKK "NIKT MNIE NIE MA" w filii nr 1

NIKT MNIE NIE MA 739x1050

  Dyskusyjny Klub Książki  przy Filii nr 1  w Przechowie 

 zaprasza na spotkanie  dnia 27 czerwca (czwartek)  o godz. 16.00. 

 Przedmiotem dyskusji będzie książka Asy Linderborg   pt. „Nikt mnie nie ma”.  

                                                                                                                        Zapraszamy! 

 

DKK "Kobieta na schodach"

IMG 3965 1572x1050

  "Kobieta na schodach"

       Kolejne spotkanie DKK poświęcono omówieniu książki Bernharda Schlinka pt. „Kobieta na schodach”. Autor swoją wcześniejszą powieścią dał nadzieję na podobnie ciekawą lekturę.

Czytaj więcej: DKK "Kobieta na schodach"

Strona 1 z 21