KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

Decoupage w Filii nr 3

decoupage f3 743x1050

Na lutowym spotkaniu koła rękodzielniczego w Grucznie uczestniczki ozdabiały serce ze styropianu techniką decoupage. Podstawy ze styropianu wymagają kilkakrotnego malowania farbą akrylową w celu wypełnienia ewentualnych nierówności, całość następnie szlifujemy, przygotowujemy serwetki do zdobienia, przyklejamy, zaś na koniec przychodzi kilka warstw lakieru. Wielu wskazówek udzielała Pani Maria, najlepsza spośród wszystkich pań znawczyni decoupage. Powstałe serca stanowią sympatyczną ozdobę albo upominek dla kogoś bliskiego…

Opracowała: Lidia Heinrich-Weiner

Przedszkolakom o zimie

zima f3 1485x1050

W gruczeńskiej filii odbyły się 2 spotkania dla dzieci z przedszkola o zimie. Dzieci dowiedziały się co charakteryzuje strefę klimatu umiarkowanego, w którym żyjemy, w jaki sposób zmieniają się pory roku oraz co każdą z pór wyróżnia spośród innych.

Każdy uczestnik spotkania otrzymał inny obrazek i miał za zadanie przyporządkować go do odpowiedniej pory roku, dzieci mówiły którą z pór lubią najbardziej, co w nich jest najfajniejsze. Często upodobanie do konkretnej pory roku łączyły z obchodzonymi urodzinami. Przedszkolaki odgadywały zagadki o różnych porach roku oraz wysłuchały bajki „Zimowe zabawy” Kubusia Puchatka.

Ta zima jest wyjątkowo łagodna, przez brak śniegu dzieci nie mogły się z niej w pełni radować, jak bohaterowie czytanej bajki. Żeby dać im choć tego namiastkę bibliotekarka przygotowała elementy do „ulepienia” bałwanków z papieru.

Opracowała: Lidia Heinrich-Weiner

Spotkanie walentynkowe w F3

walentynki f3 1485x1050

W gruczeńskiej filii odbyło się spotkanie walentynkowe dla dzieci i młodzieży. Na wstępie bibliotekarka wspomniała o legendach związanych z Walentym oraz o tym, kogo w tym dniu można obdarować drobnym gestem czy upominkiem wyrażającym sympatię…

Uczestnicy spotkania łączyli powiedzenia o sercu z ich opisem, np. słuchaj głosu serca – rób to, co czujesz!, mieć do czegoś serce – to znaczy bardzo coś lubić, robić z miłością, zapałem, ze szczerą chęcią, mieć serce z kamienia – to znaczy być egoistą, nieżyczliwym, nieszczerym, odmawiającym pomocy innym… Następnie wszyscy szacowali ilość serduszek wyciętych przez bibliotekarkę, Amelce udało się dokładnie odgadnąć,  że było ich 41. Dodatkowo uczestnicy brali udział w zabawie ze strzałą Amora. Na zakończenie spotkania wykonano parę ptaszków na gałązce obramowanych serduszkiem – estetyczna ozdoba lub upominek dla bliskiej osoby.

Opracowała: Lidia Heinrich-Weiner