KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

"MegaMatma uczy w bibliotece"

  • Drukuj

MegaMatma            Logo FRSI

Firma Megawiedza sp. z o.o. we współpracy z Fundacją Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego (FRSI) zaprosiła biblioteki publiczne do udziału w pilotażowym projekcie MegaMatma uczy w bibliotece.      

30 bibliotek publicznych (wraz z filiami) z całej Polski uzyskała bezpłatny dostęp do serwisu MegaMatma.pl

Nabór chętnych prowadzony przez Fundację Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego wyłonił 20 bibliotek publicznych działających na wsiach i w gminach miejskich do 20 tys. mieszkańców oraz 10 bibliotek publicznych z gmin miejskich powyżej 20 tys. mieszkańców i większych miast.

Lista zwycięskich bibliotek znajduje się tutaj

Projekt ma charakter pilotażowy, a dzięki jego realizacji MegaWiedza i FRSI oraz biblioteki biorące w nim udział uzyskają wiedzę o tym, jak najlepiej zachęcać uczniów i nauczycieli do wykorzystywania e-zasobów do nauki matematyki i promować w bibliotece wartościowe zasoby internetowe. Megawiedza udostępni na każde stanowisko komputerowe biblioteki (i filii) bezpłatny dostęp do e-zasobów z matematyki portalu www.MegaMatma.pl

Serwis MegaMatma.pl to Nowe technologie w edukacji.  Na jednym portalu zgromadzona jest wiedza z matematyki przydatna na każdym poziomie edukacji. Od szkoły podstawowej (klasy 4-6), przez gimnazjum, szkołę ponadgimnazjalną i studia.  
Treści o wysokiej jakości merytorycznej, odpowiadające nowej podstawie programowej (z rozszerzeniem), recenzowane w całości (pod kątem dydaktycznym i merytorycznym) przez uznanego rzeczoznawcę MEN dr Alicję Molęda, tworzone przez nauczycieli praktyków i pracowników naukowych.  

Wkraczamy w nową erę! Erę uczenia się w dowolnym miejscu i dowolnym czasie, bez konieczności dźwigania ciężkich książek, poszukiwania starych zeszytów i zbiorów. W jednym miejscu w internecie mamy komplet książek, zbiorów zadań i tablic matematycznych. To właśnie jest MegaMatma.pl
 
MegaMatma dostępna na bibliotecznych komputerach to możliwość rozwiązywania testów i arkuszy maturalnych on-line, powtarzania materiału z poprzednich lat, przypomnienia wzorów i definicji.  

MegaMatma jest dla każdego, kto ma problem z matematyką lub chce poszerzyć wiedzę z tego przedmiotu.

1.dla uczniów szkół: podstawowych (klasy 4-6), gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych

2.dla studentów różnych kierunków

3.dla rodziców, dziadków i opiekunów, którzy chcą pomóc swoim podopiecznym w nauce

4.dla dorosłych, którzy uczą się do matury

5.dla nauczycieli matematyki, fizyki, chemii i informatyki

...dlaczego MegaMatma w naszej bibliotece? Bo chcemy, by nasza oferta dla mieszkańców była megaotwarta, by nie tylko wychodziła naprzeciw wszelkim oczekiwaniom, ale i zaskakiwała, stwarzając nowe możliwości, edukacyjne, poznawcze czy informacyjne. Mamy już pewne doświadczenie w pracy z platformami e-learningowymi. Korzystaliśmy już z programów poświęconych nauce j. angielskiego oraz bezpieczeństwu internetowemu. Jako że, MegaMatma ma imponująco szeroki zasięg, dedykowana jest zarówno uczniom, jak i nauczycielom, liczba możliwych rozwiązań edukacyjnych jest odpowiednio większa. Mamy do dyspozycji 3 stanowiska komputerowe w Bibliotece Głównej i 8 stanowisk w naszych filiach. Przez co projektem objęliśmy zarówno miasto, jak i gminę. Zależnie od zainteresowania moglibyśmy profilować określone stanowiska tj. przeznaczać je dla określonych grup np. dzieci wymagających asysty bibliotekarza czy dorosłych poszukujących dodatkowych, dokształcających zajęć pozaszkolnych. Chętnie przetestujemy MegaMatmę w naszej bibliotece!

Zapraszamy!

MEGAWIEDZA CZEKA!

Komentarzy (0)

Cancel or