KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

DZIECI PROGRAMUJĄ

Zajęcia 18kolaż 1575x1050

W dniach 18-19 września rozpoczęły się zajęcia z nauki programowania gier i robotów, zorganizowane przez 5x7 Studio & Nauka Kinga Willim.

 

Najmłodsi uczestnicy w wieku 8-10 lat rozpoczęli od programowania w języku SCRATCH.  Podczas spotkań nauczą się tworzyć pierwsze gry, sterować robotami. Podłączą diody i zaprogramują dźwięki. Ale to nie wszystko, włączając do nauki popularną grę Minecraft, wybudują różne bryły, domki, piramidy, programując je w Scratchu. Dzieci poznają zasady programowania przy pomocy tego wizualnego języka,   który obsługuje się na zasadzie zabawy dodając i przeciągając elementy graficzne.

Starsza grupa (w wieku 10-14 lat) rozpoczęła przygodę z programowaniem w języku PYTHON. W trakcie zajęć uczestnicy nauczą się tworzyć proste gry, kodować płytkę BBC micro:bit, oraz poznają popularną grę Minecraft. Spotkania obejmują naukę programowania w języku Python w sposób przystępny i ciekawy. Jest to język, który z jednej strony jest na tyle prosty i przejrzysty, że można rozpocząć od niego naukę, a jednocześnie jest używany współcześnie w wielu profesjonalnych zastosowaniach.

Zajęcia odbywają się w grupach do 8 osób, raz w tygodniu. Na każdych zajęciach uczestnicy będą poznawali nowe możliwości ucząc się poprzez działanie. W ten sposób może uda się zaszczepić w nich pasję, którą kiedyś mogą przekuć w zawodowy sukces. Bliższych informacji udziela prowadząca Kinga Willim (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., nr tel. 503-172-876).

                                                                                oprac. Marcin Warmke

Komentarzy (0)

Cancel or